Извънредна новита за наша топлоелектрическа централа. Бобов дол отново спря работа

...
Извънредна новита за наша топлоелектрическа централа. Бобов дол отново спря работа
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол спря работа

Извънредна новита за наша топлоелектрическа централа. 

" Бобов дол " още веднъж спря работа - централата не работеше и предходния уикенд.

Работещи в сдружението споделиха, че от началото на месеца вървят усилени планувани поправки.

Освен това централата стопира и поради ниски борсови цени на електрическата енергия и реагира на съответната борсова обстановка, съобщи БНР.

От началото на март върви ремонт на един от блоковете, ремонтът  ще продължи 4 месеца. Планира се и цялостна замяна на комина на една от сероочистващите съоръжения. На площадката и по другите звена, където са ремонтите, работят над 200 души и експерти, привлечени са и специалисти от АЕЦ " Козлодуй " и централата в Гълъбово, разясниха работещи в сдружението. Преди дни изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " инж. Любомир Спасов сподели за БНР, че се готви сериозен ремонт, написа novini.bg.

Същевременно по време на посещаване в Брюксел - на конференция, обвързвана с енергийната сигурност на България, кметът на Дупница Първан Дангов е защитил тезата, че Топлоелектрическа централа " Бобов дол " би трябвало да остане да бъде част от енергийната система на страната. Той съобщи това след прибирането си от белгийската столица. Дангов е показал Дупница като община, която е осъществила обилни вложения във фотоволтаичните системи и че следва построяването на нова ПАВЕЦ на територията на близкото село Самораново.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР